• Suomeksi
  • In English
Arkisin ennen klo 13 tehdyt tilaukset lähetämme postiin vielä saman päivän aikana!
 
 

Couperosa vs. Rosacea

Couperosa on pohjoismaissa yleinen ongelma. Couperosaa voi esiintyä kaikenikäisillä ja myös rasvaisella iholla, vaikka eniten sitä onkin kuivaihoisilla. Sen aiheuttama lehahteleva punoitus johtuu kasvojen pintaverisuonten laajenemisesta ja verisuonten seinämien ohentumisesta. Couperosaa voidaan hoitaa vahvistavilla sekä kosteuttavilla kosmeettisilla tuotteilla ja peittää meikillä. Sitä hoidettaessa tulee ottaa huomioon, että iho on herkkä ilmaston muutoksille, kovalle tuulelle sekä kylmälle ja kuumalle ilmalle. Myös mausteiset ruoat, alkoholi, fyysinen rasitus, saunominen, aurinko ja perinnöllisyys vaikuttavat ihon punoituksen pahenemiseen. Couperosan hoito onkin pääasiassa elintapojen kontrollointia.

Oireiden samankaltaisuudesta huolimatta couperosaa ei tule sekoittaa ruusufinniin, eli rosaceaan, joka on tulehduksellinen ihosairaus. Rosacea puhkeaa yleensä kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen ja siitä kärsii noin 2-10 % väestöstä. Sen aiheuttamia oireita voidaan laadukkailla ihonhoitotuotteilla hoitaa ja kosmetologi voi opastaa sen oikeanlaisessa peittämisessä. Pahentavat tekijät ovat hyvin samanlaiset, kuin couperosassakin, mutta punoitus on hyvin pysyvää.

Kosmeettisia tuotteita valittaessa couperosan ja rosacean hoito kuitenkin eroavat toisistaan. Couperosa tarvitsee vahvistusta ja kosteuden lisäystä, kun taas rosaceaa tulisi ensisijaisesti rauhoittaa sekä poistaa ihossa olevaa tulehdusta hillitsemällä bakteerien toimintaa.

Siirry sivun alkuun